Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

U Virovitici održana treća edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika Katoličke osnovne škole

U četvrtak, 8. prosinca – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Katoličke osnovne škole u Virovitici održana je treća edukacija za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom „STEM pristup učenju i poučavanju: pedagoška perspektiva, digitalni alati i aktivnosti“ pod vodstvom Maje Jerčić, magistre pedagogije i voditeljica KoHo pedagogije – platforme za razvoj i provođenje edukacija namijenjenih odgojno-obrazovnim stručnjacima i roditeljima.

U prvom djelu edukacije edukatorica je govorila o didaktičko-metodičkim obilježjima STEM pristupa učenju i poučavanju, a potom je prisutnim učiteljicama, nastavnicima i pedagoginji demonstrirala nekoliko zanimljivih praktičnih STEM primjera i aktivnosti koje učitelji i nastavnici mogu koristiti na nastavi. U drugom djelu edukacije edukatorica je predstavila nekoliko digitalnih alata te Google site kao korisne alate koje učitelji, nastavnici i stručni suradnici mogu koristiti u svom svakodnevnom radu.

Bila je to prilika za jasnije prepoznavanje temeljnih elemenata potrebnih za sigurniji pristup STEM učenju i poučavanju kako bi se uz iskustveno vježbanje razvila i ojačala upravo ta sastavnica učenja i poučavanja kako u redovitom, tako i u izvannastavnom i izvanškolskom obliku učenja i poučavanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas