Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Održana treća edukacija za učitelje u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“

U četvrtak, 15. prosinca – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Katoličke osnovne škole u Novskoj održana je i treća edukacija za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom „STEM pristup učenju i poučavanju: pedagoška perspektiva, digitalni alati i aktivnosti“. Na početku edukacije, riječi pozdrava uputila je koordinatorica Tina Grubanović koja je pozdravila voditeljicu edukacije Maju Jerčić te sve prisutne djelatnike Škole.

Edukacija je započela veselom aktivnošću pod nazivom „Pogodi tko je“ gdje su učitelji saznali ponešto novo o svakome djelatniku škole. Predavačica Jerčić iznijela je zanimljive primjere i pristupe poučavanja iz STEM područja. Učitelji su bili podijeljeni u grupe te je svaka skupina dobila svoju STEM bingo karticu.

Voditeljica edukacije je izvlačila kartice na kojima su bili navedeni elementi STEM pristupa učenju i poučavanju. Po izvlačenju kartice, sudionici su pristupali pripremljenome zadatku kroz digitalne alate (preko Q kodova na karticama). Učiteljima su demonstrirani interaktivni digitalni alati te alat za izradu jednostavne web stranice kroz korištenje predefiniranih blokova, uređivanje teksta, ugrađivanje slika i videa, ugrađivanje poveznica i kodova te objavljivanje i dijeljenje web stranice.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas