Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Nastavak edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika Katoličke osnovne škole u Virovitici

U utorak i srijedu (3. i 4. siječnja) – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Katoličke osnovne škole u Virovitici održana je četvrta i peta edukacija za učitelje i druge odgojno – obrazovne djelatnike Katoličke osnovne škole iz Virovitice i katoličkih škola iz Požege i Novske. Tema edukacija su bile rad s darovitim učenicima.

Prvu edukaciju u utorak održale su učiteljice savjetnice Nives Bogdan i Zdenka Jerković iz Osnovna škole kraljice Jele iz Solina pod nazivom “Rad s darovitom djecom u redovnoj nastavi – I mi raSTEMo s njima”. Na radionici su edukatorice mnoštvo praktičnih primjera rada s darovitom djecom u redovnoj, izvannastavnoj i izvanučioničkoj nastavi (asocijacije, mozgalice, rebusi, zagonetke i sl.).

Na drugoj edukaciji pod nazivom ”Darovitost djece – osobine, potrebe i rad s darovitom djecom” koja se održala u srijedu, psiholozi iz udruge Vjetar u leđa Tomislav Goldin i Bojan Branisavljević informirali su prisutne o definiciji pojma darovitosti i osobinama darovite djece, kako identificirati darovite učenike te kako se nositi s uočavanjem i utvrđivanjem darovitosti u praksi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas