Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

„STEM meteorološka radionica“ – održana peta edukacija za učitelje u KOŠuN-u

U srijedu, 11. siječnja – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Katoličke osnovne škole u Novskoj održana je peta edukacija za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom „STEM meteorološka radionica“.

Na početku edukacije ravnatelj Krunoslav Juraković pozdravio je sve prisutne te najavio predavača edukacije – profesora fizike Krešimira Čanića. Profesor Čanić, među ostalim, bavi se popularizacijom STEM-a, ali i prirodnih znanosti općenito. Također, radio je kao demonstrator vježbi iz fizike za studente računarstva na Sveučilištu u Splitu te je suautor knjige pokusa iz meteorologije za učenike osnovnih škola,

Edukacija je započela online predavanjem na kojem je meteorolog Nikola Vikić Topić održao uvodni i prvi dio edukacije pod nazivom “Klima se klima”. U drugom se dijelu edukacije, također online, priključila magistra molekularne biologije Anja Batel koja je iznijela razne primjene znanstvenih metoda u nastavi. U završnom dijelu predavanja, koji je održan uživo, profesor Čanić je održao radionicu iz meteorologije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas