Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Učitelji katoličkih škola educirali se o uspješnom pristupu poučavanja djece sa specifičnim teškoćama u učenju

U srijedu, 25. siječnja 2023. – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj održana je sedma edukacija za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike iz katoličkih osnovnih škola iz Požege, Virovitice i Novske pod nazivom „Kako uspješno podučavati djecu sa specifičnim teškoćama u učenju“. Edukaciju su održale djelatnice Poliklinike Suvag, Koraljka Bakota i Karolina Lice. Voditeljica projekta Mara Stipić Bagarić, na samom početku edukacije, pozdravila je sve prisutne i zahvalila svima na suradnji i dolasku na edukaciju.

Uvodni dio edukacije održala je logopedica Karolina Lice koja je upoznala polaznike edukacije s temeljnim karakteristikama specifičnih teškoća u učenju. U tom smislu, posebno se osvrnula na diskalkuliju – poteškoću u učenju matematike, odnosno u formiranju matematičkih pojmova i usvajanju matematičkih operacija.

U drugom dijelu edukacije, voditeljica Odjela odgoja i obrazovanja djece oštećena sluha i/ili govora uz primjenu verbotonalne metode Koraljka Bakota osvrnula se na provođenje individualiziranih pristupa i izradu prilagođenih programa te je pokazala primjere prilagodbe na nastavim sadržajima. Po završetku edukacije, učitelji su imali priliku podijeliti iskustva, postaviti pitanja te sudjelovati u raspravi na odslušanu temu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas