Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

ČUVAJMO BIOLOŠKU RAZNOLIKOST DJELUJUĆI KROZ STEM

Još jedna zanimljiva radionica za učitelje katoličkih osnovnih škola Požeške biskupije je iza nas. Današnju edukaciju na temu ”Kroz STEM čuvamo biološku raznolikost” održao je profesor Frano Barišić.

Nakon uvodnoga pozdrava i kratkoga upoznavanja s današnjom programom, sudionici radionice obavili su terenski dio istraživanja u dvorištu Veleučilišta u Požegi. Tamo su uz upute predavača imali mogućnost istražiti stanište sove te uz pomoć GPS uređaja odrediti koordinate te lokacije.

Nakon povratka u učionicu uslijedio je praktični dio radionice u kojem su učitelji istraživali hranidbene navike sove. Potom je uslijedila STEM korelacija u okviru koje je i zvanično registrirano stanište spomenute ptičje vrste. Budući da su voluharice jedna od životinjskih vrsta kojima se sove najčešće hrane, napravljena je projekcija njihovoga broja na godišnjoj razini u slučaju regularnoga kontinuiteta u hranidbenom lancu. Također, napravljena je i projekcija koja je pokazala koliki bi bio njihov broj u slučaju bilo kakvoga narušavanja odnosa broja sova i voluharica.

Projekt „Ready-STEM-Grow“ financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas