Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Realizirana još jedna zajednička radionica i studijsko putovanje u Voćin i Viroviticu

Pastoralni centar katoličkih škola Požeške biskupije u Đulovcu bio je domaćin još jedne radionice za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike vezane za korelaciju STEM-a i građanske znanosti. Pored izvrsnoga predavanja biologa Marka Doboša realiziran je i stručni dio radionice koji je podrazumijevao inventarizaciju biljnih vrsta đulovačkoga kraja.

Nakon edukacije učitelji i drugi odgojno-obrazovni djelatnici uputili su se na studijsko putovanje u okviru kojega su prvo posjetili Geo info centar u Voćinu. Tamo su pored razgledanja izložbenih eksponata i testiranja simulatora različitih geoloških i bioloških procesa imali mogućnost upoznati se s geotektonskom prošlošću Papuka i njegove okoline, kao i putovati od suvremenoga doba do paleozoika kroz 4D film.

Uposlenici Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici prezentirali su svoj rad te upoznali sudionike studijskoga putovanja s modernim tehnologijama obrade drveta kao i proizvodnjom unikatnih komada namještaja, didaktičke opreme i sl.

U okviru putovanja posjećeno je i marijansko svetište u Voćinu. U svim aktivnostima sudjelovali su učitelji i drugi odgojno-obrazovni djelatnici katoličkih osnovnih škola iz Novske, Požege i Virovitice.

Projekt ”Ready-STEM-Grow” financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas