Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

UPOZNAVANJE S METEOROLOŠKIM MJERENJIMA I MOTRENJIMA POJAVA I STANJA U ATMOSFERI

Učitelji Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su na još jednoj edukaciji u sklopu projekta “Ready Stem Grow” na kojoj ih je poznata meteorologinja s RTL-a, Damjana Čurkov, uvela u meteorologiju, meteorološka mjerenja i motrenja meteorološke postaje.

Kroz prizemna i aerološka instrumentalna mjerenja u atmosferi polaznici edukacije su naučili iščitati tlak zraka, temperaturu zraka i tla, vlažnost zraka, vjetar i oborinu kroz dobivene podatke meteoroloških mjerenja. Učitelji su se upoznali s načinom opažanja meteorološke pojave te kakvih sve vrsta oblaka, naoblake i vidljivosti razlikujemo.

Meteorologinja Damjana Čurkov istaknula je da postoje automatske meteorološke stanice te je kroz primjere i praktičan rad pokazala kako primijeniti podatake meteoroloških mjerenje i motrenja. Ovom su edukacijom djelatnici prošili svoja znanja iz područja meteorlologije te će svoje znanje moći primijeniti pri korištenju meteorološke postaje koja će uskoro biti postavljena u vanjskom dijelu prostora škole.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas