Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Dan otvorenih vrata poduzetnika – posjet poduzetnicima

Učenici petog i šestog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj posjetili su poduzetnike s područja grada Novske kako bi se upoznali s pojmom poduzetništva te kako razvijati i jačati svoje vještine u poduzetništvu, IKT – u i aktivnom građanstvu. Učenici su stekli uvid o potrebnim znanjima za pojedino područje te kako se u budućnosti mogu razvijati u tom karijernom ili poduzetničkom smjeru.

U poduzetničkom inkubatoru gaming industrije PISMO učenicima je dan kratki pregled gaming industrije i perspektive za budućnost, koje vještine i znanja potrebna za razvoj igara te što se krije iza uspješne video igre.

Metaflex d.o.o. je učenicima omogućio prolazak kroz proizvodni pogon te su učenici vidjeli kako nastaju cijevni likovi, koncentrične redukcije i slično. U Big Boysu Gradnji učenici su obišli pogon za proizvodnju betona te strojeve u građevinarstvu. Novokom d.o.o. je učenicima predstavio gradstvo komunalno poduzeće koje se bavi i gospodarenjem otpada. Učenici su obišli reciklažno dvorište, ponovili znanja o razvrstavnju otpada te se upoznali s rasporedom mobilnog reciklažnog dvorišta te zašto je važno čuvati i brinuti se o okolišu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas