Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

STEM materija – što nas okružuje?

U fokusu radionica pod nazivom “STEM materija” bio je atom. Pri upoznavanju sa znanstvenom tematikom bilo je ključno da učenici razumiju temeljne pojmove i koncepte kao što su tvar, materija i materijal.

Učenici su na radionicama imali priliku upoznati se s prostornim i  materijalnim svijetom oko sebe, dobiti odgovore na pitanja od čega su pojedini predmeti izrađeni, jesu li prirodni ili umjetni te čemu nam kao takvi služe.

Zahvaljujući edukatorici Martini Čerti istraživali su i zašto su neki kemijski elementi metali, a drugi pak plinovi. Također, naučili su što je zajedničko svili, poludragom kamenju i plastičnim bocama. Ono što je najvažnije shvatili su da se timskim radom dolazi do sjajnih rezultata i zaključaka koji STEM način učenja i poučavanja čine tako popularnim i zanimljivim. Edukacije su održane u IV.a (18.4.), IV.b (19.4.) i III.a (24.4.).

*Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas