Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

”S” kao STEM – o čemu sanjaju znanstvenici?

O čemu sanjaju znanstvenici? Što ih motivira? Odakle potječu njihove ideje? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dobili su učenici 5.a i 5.b te 6.a i 6.b na dvije radionice održane 28. travnja 2023. godine u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi. G. Galilei, T. Edison, M. Curie samo su neki od znanstvenih velikana čije su ideje promijenile svijet te su nam pomogle u ostvarivanju mnogih naših snova i planova. Na teritoriju Republike Hrvatske rođeni su brojni znanstvenici tako da se možemo podičiti idejama i izumima R. Boškovića, A. Mohorovičića, V. Preloga i brojnih drugih.

Ono što je znanstveno ujedinio i idealno začinilo našu STEM kuhinju bila je, između ostalog, Vegeta Zlate Bartl koja je praktično spojila okuse geografije, kemije, biologije i matematike. Zahvaljujući ideji gospođe Bartl i danas su nam jela ukusna, a Vegeta se izvozi diljem svijeta.

*Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas