Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Posjet partnera iz Norveške u Novskoj

Uz kratki obilazak grada Novske, sudionice su posjetile Inkubator za izradu video igara PISMO gdje im je predstavljen coworking prostor, video i glazbeni studio, motioncapture studio, studio za fotogrametriju i slično. Sudionici su se susreli sa start-upom „Grow Art“ koji, između ostaloga, proizvodi edukativne video igre, 3D modele i aplikacije za VR uređaje. Zanimljivo je bilo vidjeti kako se različiti modeli suvremene tehnologije mogu koristiti u obrazovanju. Nakon toga, sudionici su posjetili Dnevni centar za starije osobe kao primjer dobre prakse u radu sa starijim osobama.  

Nakon zajedničkog ručka i kratkog osvježenja posjetili smo Katoličku osnovnu školu u Novskoj.  

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj predstavljen je rad učitelja s učenicima u izvanškolskim aktivnostima vezanim uz projekt „Ready-STEM-Grow“. Učenici 5.a razreda su sudjelovali na STEM radionici o ljudskom probavnom sustavu pod vodstvom edukatorice Josipe Ćosić. Nakon radionice, profesorica Bungum iz Norveške dala je svoj osvrt na radionicu te pohvalila model rada s učenicima. Edukatorica Josipa Ćosić također je imala priliku za individualne konzultacije s profesoricom Bungum kako bi dalje razvijala svoje metode podučavanja u STEM području.    

Profesorica Bungum održala je radionicu i predavanje za učitelje i drugo odgojno-obrazovno osoblje Katoličke osnovne škole u Novskoj. Prvi dio odnosio se na predstavljanje rada u Norveškoj i konkretnu „izumiteljsku“ radionicu uz iskustvo vođenja radionice, izvedbe i zaključaka. U drugom dijelu predstavljena su iskustva Norveške, potaknuta je rasprava o razlikama i sličnostima u obrazovnom sustavu, prilikama za osobni razvoj i smjernicama za daljnji rad na području STEM podučavanja i razvoja STEM vještina kod učitelja i učenika. 

Posjet Novskoj završio je oko 17 sati te je organiziran prijevoz za sudionice iz Norveške natrag u Požegu.  

Projekt je financiran iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proraračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas