Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Apiterapija i apinhalacija

U sklopu projekta “Ready STEM Grow” u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj provedena je aktivnost 6: Aktivnost stručnog usavršavanja namijenjenih učinicima u IKT-u, poduzetništvu i aktivnom građanstvu. Učenici su dobili priliku sudjelovati na radionicama koje su im pomogle i pojasnile kako funkcionira svijet tržišta te kako što bolje prezentirati svoj proizvod. Provedeno je ukupno pet radionica na kojem su sudjelovali učenici drugog, trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda.

Nakon kratkog uvodnog dijela o pčelinjim proizvodima kako nastaju, koja im je uloga u
pčelinjoj zajednici te kako se postupa s pčelinjim proizvodima prilikom čuvanja i upotrebe
učenici su počeli s praktičnim dijelom upoznavanja teksture i senzorskog profila navedenih
pčelinjih proizvoda. Saznali su kako nastaju pčelinji proizvodi, koji je njihov kemijski sastav, te koja je važnost svakodnevne konzumacije. Također, naglašen im je način čuvanja u kućnim uvjetima za svaki pčelinji proizvod pojdinačno. Kroz razgovor s predvačima učenici su naveli najčešće zdravstve tegobe i kako im kod ozdravljenja mogu pomoći upravo pčelinji proizvodi.

Upoznali su se kako koristiti med prilikom manjih povreda i rana na koži, koji med je
najbolje koristiti, zašto med staviti na ranu koja je malo vlažna od vode i koja je
uloga vodikovog peroksida u dezinfekciji i cijeljenju rane. Učenici su pokazali veliko oduševljenje te su svakako ostali bogatiji za još više znanja o medu i pčelama.

Projekt je financiran iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas