Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Realizirana STEM terenska nastava u Slavonskom Brodu

STEM terenskom nastavom su učenici 7. i 8. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi priveli kraju ovu nastavnu godinu. Budući da su sve bliži trenutku odabira budućih zvanja i zanimanja, u pratnji učitelja i ravnatelja jučer su posjetili Strojarski fakultet i Srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.

Na fakultetu su ih profesori domaćini upoznali s procesima automatizacije i programiranja CNC strojeva. Nakon toga su imali prigodu sudjelovati na predavanju o vještinama i talentima koji se njeguju kroz proces cjeloživotno učenja.

Boravakom u kompleksu srednje škole nazočili su edukaciji o mamutima, sudjelovali su na radionici o uporabi bespilotnih letjelica u geodeziju te im je predstavljen rad kemijskog laboratorija. Na koncu su obišli staklenke namijenjene za hidroponski uzgoj biljaka i botanički vrt.

*Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas