Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

POKUSajmo zajedno

Učenici trećih, četvrtih i petih razreda sudjelovali su na radionici POKUSajmo zajedno koju je provela učiteljca Jelena Leko. Kroz radionice učenici su se susreli s novim pojmovima i zanimljivostima o vodi. Nakon nekoliko važnih činjenica i informacija o vodi, važnosti vode te kako ju možemo očuvati, uslijedile su razne aktivnosti. Učenici su na prvoj aktivnosti dokazivali može li se voda preliti bez prelijevanja, a potom su provjerili što sve voda otapa odnosno ne otapa.

Kroz aktivnost i pokus dolijevanja ulja u bocu vode učenici su spoznali koliko je malo pitke vode na Zemlji. Učenici su jednoglasno zaključili da vodu treba štedjeti i čuvati. Učenici su napravili umne mape u Word dokumentu povezujući važne pojmove o vodi te su izradili i PPT prezetaciju o važnosti vode. Rješavanjem problemskih matematičkih zadataka dobili su priliku i uvid kako se voda može sve uštedjeti.

Projekt je financiran iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas