Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR U VIROVITICI S NOVIM UČIONICAMA SPREMAN ZA OTVORENJE

Tijekom kolovoza 2023. završeni su radovi u potkrovlju Katoličke osnovne škole u Virovitici kojima se rekonstruirao i dogradio prostor potkrovlja zapadnog krila zgrade katoličkog školskog centra. Ovim pothvatom proširen je prostorni kapacitet potreban za kvalitetniji i jednosmjenski rad škole.

U tijeku je završno opremanje nastavnim namještajem i pripreme za svečanost otvorenja koje nas čeka prije nove nastavne godine.


Ovaj zahvat pokazatelj je neprekidanog ulaganja osnivača, Požeške biskupije, u Katoličku osnovnu školu u Virovitici čime su uz temeljene, na poseban način ostvareni i dodatni preduvjeti da katolički odgoj i obrazovanje rastu u kvaliteti i da novi prostori budu učenicima i njihovim roditeljima sredina koja još više potiče interese i potrebe suvremenih pristupa u odgoju i obrazovanju te učenju i poučavanju.
U novom prostoru oformljeno je tako pet novih učionica, kao i drugi popratni sadržaji poput nastavničkih STEM kabineta, prostor za simulacijsku učionicu/prostor, sanitarni čvor itd.

Izvođač radova bila je građevinska tvrtka „L projekt“ iz Požege, dok je projektnu dokumentaciju izradila tvrtka CIP d.o.o. iz Virovitice.

Dio građevinski radova i opreme financiran je iz projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija u vrijednosti od gotovo milijun eura, na kojem je Katolička osnovna škola u Virovitici jedan od partnera.

Veselimo se što će naši učenici od rujna nastavu pratiti u novim specijaliziranim kabinetima i učionicama iz predmeta biologije, kemije, fizike, matematike te informatike.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas