Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Mikrobne zajednice i mikrobi – STEM radionice u KOŠUN – u

Učenici 2., 3., 4., 5., 6. i 7. razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su na radionicama koje je provela profesorica s Medicinskog fakulteta iz Rijeke prof.dr.sc. Ivana Gobin. Tema radionica za učenike predmetne nastave je bila “Mikrobne zajednice” dok su se učenici razredne nastave upoznali s temom “Mikrobi”.

Kroz interaktivnu radionicu profesorica Ivana Gobin učenicima je približila mikrobni svijet oko nas te im približila važnost mikroba u našem svakodnevnom životu. Poučila je učenika kako mikrobi mogu biti dobri te da pomažu u proizvodnju hrane i sudjeluju u kruženju hranjivih tvari u prirodi, ali i da mogu biti opasni uzrokujući bolesti. Učenici su naučili da je jedan od načina preživljavanja mikroba u prirodi je stvaranje biofilma, gdje se mikrobi međusobno povezuju na nekoj od navlaženih površina (najčešće kuhinja i kupaonica).

Učenici su mikroskopirali različite vrste bakterija koje su prikazali na radnim listićima. U epruvetama su promatrali i pripremili suhi kvasac, fiziološku otopinu te su dodavali šećer nakon čega su promatrali reakciju.

Projekt je financiran iz EGP i Državnog proračuna Republike Hrvatske i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas