Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Zaljubljeni magnet

Učenici šestog, četvrtog i trećeg razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su na radionici ” Zaljubljeni magnet” pod vodstvom učiteljice fizike Ivane Klišanin. Radionica je započela pričom i upoznavanjem učenika kako magnet privlači predmete. Učenici su istraživali koje predmete privlači magnet. Približavali su magnete različitim predmetima te zapisivali koje predmete magnet privlači, a koje  ne privlači. Na drugoj su aktivnosti istraživali dva magneta i magnetska silu.  Pokušavali su spojiti dva kraja magneta kada su jednaki i različito obojeni. Učenici su naučili da postoji privlačna i odbojna magnetska sila. Zaključivanjem su došli do saznanja gdje je magnetsko privlačenje najjače, a gdje najslabije, kako izgleda prostor u kojem djeluje magnetska sila.

Na zadnjoj aktivnosti učenici su dobili željeznu piljevinu posipanu na podlozi ten, a nju su spuštali magnet. Opisivali su gdje je najviše  željezne piljevnine i na koji dio magneta se najviše lijepi piljevina.

Projekt je financiran iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas