Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Učenici petog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj su u petak, 20. listopada, sudjelovali na još jednoj STEM radionici koju je provela učiteljica fizike Ivana Klišanin.

Učenici su raspravljali o vremenu i o znanosti koja proučava vrijeme i vremenske pojave. Navodili su koje vremenske pojave poznaju te ih opisivali.

Kroz aktivnost “Kiša pada, trava raste”  učiteljica je s učenicima razgovara o tome što je kiša. Kroz dobivene upute učenici su pomoću staklenke, vode, pjene za brijanje i prehrambene boje radili kišu. Promatrali su što se događa te ih opisivali što vide.

U aktivnosti “Magla svuda magla oko nas” učenici su iznosili mišljenja kako nastaje magla, kakva je vidljivost kada je magla gušća, a kada rjeđa. Učenik pomoću staklenke, tople vode, šibice i leda slijedeći upute proizvodi maglu.

U zadnjoj aktivnosti “Iznad duge”  učenici su demonstrirali nastajanje duge pomoću džepne svjetiljke i cd- a. Pomoću prehrambene boje, sode bikarbone i octa napravili su dugu.

Projekt je financiran od strane EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas