Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma (2014. - 2021.) i Državnog proračuna RH

Search
Close this search box.

Nacionalni susret učitelja i drugih odgojno – obrazovnih djelatnika

 U četvrtak, 9. studenoga 2023. godine, održan je Nacionalni susret učitelja u okviru projekta „Ready-STEM-Grow“ u Poslovnom inkubatoru PISMO 2 u Novskoj. Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Program je otvorio zbor Katoličke osnovne škole iz Požege, nakon čega su uslijedili pozdravni govori ravnatelja Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslava Jurakovića, zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić, ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje Vesne Šerepac te požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Program se nastavio zborom roditelja učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici. Voditeljica projekta, Mara Stipić Bagarić, ukratko je predstavila projekt „Ready STEM Grow“ s kojim je obuhvatila sve što je ostvareno do sada. Ravnatelji Katoličkih osnovnih škola iz Požege, Virovitice i Novske predstavili su svoje škole i ukazali na ostvarene rezultate kroz projekt naglašavajući ujedno jedinstvenost svake škole ponaosob.

Program se nastavio sudjelovanjem zbora Katoličke osnovne škole iz Novske nakon čega je uslijedila panel rasprava – okrugli stol „Obrazovanje za budućnost“ na kojem su sudjelovali Marijan Pavelić, komunikolog, povjerenik za pastoral mladih Požeške biskupije, Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, Josip Blagojević učitelj matematike Katoličke osnovne škole u Požegi te Ivana Ećimović učiteljica kemije u Katoličkoj osnovnoj u Novskoj. Nakon okrugog stola nastupili su učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj koji su izveli glazbenu točku.

Završnu i zaključnu riječ izrekao je predstojnik za katoličke škole Požeške biskupije, Ivica Žuljević. Uslijedio je zajednički ručak te posjet parku prirode Lonjskom polju.

Sam program obuhvatio je veliki broj predstavnika osnovnih i srednjih škola s područja županija iz cijele Hrvatske.

Projekt “Ready-STEM-Grow” financira se iz sredstava osiguranih iz Financijskog mehanizma EGP-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Požeška biskupija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

POSLJEDNJA DOGAĐANJA:

Kontaktirajte nas